AEWORLDMAP.COM (2,900+ posts)

Cyrus Tang Foundation Center – Suzhou, China

Posted in Built by Liam Kristensen on November 21, 2019

01_e8a5bfe58d97e696b9e59091e9b89fe79eb0_birdview_from_southeast  13_e5b18be9a1b6e88ab1e59bad_roofgarden
14_e5b18be9a1b6e88ab1e59bade9b89fe79eb0_birdview_of_roofgarden
[1, 2, 3]

Building: Cyrus Tang Foundation Center
Location: Suzhou, China
Architects: UAD
Interior Design: Woods Bagot, Hangzhou Dianshang Building Decoration Design
Structural Engineers: Mingshan Zhang, Chen Xu, Benyue Li
Landscape Design: The Design Institute of Landscape & Architecture China Academy of Art (Zheng Jie Studio)
MEP Engineers: Haojun Li, Zengrong Gong, Shaobing Dong, Zhengjie Huang, Haifeng Liu
Completion: 2019

AE Interests: Site is located in a natural park, so the building was designed carefully to not intrude on the natural beauty of the location. Facade is engineered to mimic bamboo forests. Perimeter of the building is designed to allow for expansion of the building in the future. Multi-use space featuring a museum and multiple spaces for events.

Articles: [1, 2]

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s