AEWORLDMAP.COM (2,650+ posts)

A research project from the Architectural Engineering program at The University of Texas at Austin – featuring contemporary architecture, engineering and construction around the world.

Author Archive

Guilin Wanda Cultural Tourism Exhibition Center – Guilin, China

leave a comment »

[1, 2, 3]

Building: Guilin Wanda Cultural Tourism Exhibition Center
Location: Qixing District, Guilin City, Guangxi Province, China
Year of Completion: September 2016
Area: 26,118 sm
Architect: TengYuan Design Institute co., LTD, WAT Studio
Design Team: Peng Wei, Guang jun Zhao, Zhen ming Wang,Bo Zhang, Wei Wang
Construction group: Wanda Group
Structural Engineer: Xing Xing
MEP Consultant: Zhiguang Qu, Juan Wang

AE Interests: Digital-colored glaze-painted art glass curtain wall, connects humans art and nature, has vertical glass ribs to represent mountains, reflections in surrounding water, inspired by a style of Chinese painting

Articles: [1, 2]

Written by Anna Lehew

November 12, 2019 at 1:36 pm

Posted in Built

Shenzhen Sea World Culture and Arts Center – Shenzhen Shi, China

leave a comment »

07_44_Aerial

[1,2,3]

Building: Shenzhen Sea World Culture and Arts Center
Location: Shenzhen Shi, China
Area: 73,918 square meters
Architects: Shenzhen Capol International & Associates
Structural Engineer: ARUP, Shenzhen Capol International & Associates
MEP: P.T. Morimura and Associates, Shenzhen Capol International & Associates
Acoustics: Nagata Acoustics, Huang Zhanchun Playhouse Architectural Design Counseling (Beijing)

AEInterest: Reinforced concrete and steel structure, multi-use space, overlook view of ocean and surrounding mountains, two grand stairways, composed of three main volumes, landscape of folded grass planes

Articles: [1,2]

Written by Anna Lehew

November 12, 2019 at 1:35 pm

Posted in Built

Baimahe Park Visitor Center – Xianyang, Shanxi, China

leave a comment »

[1, 2, 3]

Building: Baimahe Park Visitor Center
Location: Xianyang, Shanxi, China
Area: 800 square meters
Architects: ATA Architects & Planners
Design Team: Wei Zhang, Moises Santiago Vera Soto, Celia Fu, Michael Antkowiak, Junda He.
Year Completed: in progress

AEInterest:
Located on a hill to maximize views, green roof and solar panels for low impact, solar shading that also creates porches, mechanical systems under porches and walkways, horizontal and vertical louvers, viewing pavilion

Articles: [1]

Written by Anna Lehew

November 11, 2019 at 11:59 pm

Posted in Built