AEWORLDMAP.COM (2,650+ posts)

A research project from the Architectural Engineering program at The University of Texas at Austin – featuring contemporary architecture, engineering and construction around the world.

Geelen Counterflow – Haelen, Netherlands

leave a comment »

    
[1, 2, 3]

Building name: Geelen Counterflow
Location: Haelen, The Netherlands
Design Architect: Architecten En Bouwmeesters
Landscape Architect: Natuur bij huis
Structural Engineer: Adviesbureau Lüning
Electrical Consultant: Electro Duyckers
Construction Manager: Wagemans Bouwadvies
Ecological Consultant: Laneco
Size: 2800 sqm (24757 sqft)
Completion: 2017

AE interest: Highest ever BREEAM score of 99.94%. It is an office building with a canteen that generates 50% more energy with it’s solar panels than it uses. Mass-timber without adhesives used for structure. Utilizes LED lighting controlled by presence, rain water storage, solar heat collectors, triple glazed windows, Rubber floors, an Ecological Garden, and many other environmental features.

 

Written by Matt Harshman

October 31, 2017 at 12:38 pm

Posted in Built

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s