AEWORLDMAP.COM (2,900+ posts)

Genzyme Center – Cambridge, Massachusetts

Posted in Built by Nhi Vu on November 27, 2017

Genzyme-Exterior  genzyme interior  genzyme atrium

[1, 2, 3]

Project: Genzyme Center
Location: Cambridge, Massachusetts
Architect: House & Robertson Architects, Next Phase Studios
MEP/Environmental Consultant: Buro Happold
General Contractor: Turner Construction Company
Lighting Consultant: Bartenbach LichtLabor
Size: 344,00 sf, 12 stories
Completed: 2003

AE Interest: LEED Platinum, maximum natural light through a system of mirrors and louvers to reduce glare, daylight dimming system, interior and exterior use of glass provides 100% visibility of outdoors and natural lighting for 90% of the interior work space [2], filigree slab concrete leads to increased thermal efficiency and decrease in structural materials, PV panels, and indoor gardens. [1]

Articles: [1], [2]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s